Menu

Warner Bros.

Warner Bros.

Sinds 2014 vertalen wij voor mediagigant Warner Bros. Entertainment voor een groot deel van hun films en series de synopsissen. Een synopsis is de beknopte, catchy tekst die je tegenkomt op je dvd-boxen of in filmdatabases.

Vertaling synopsissen
Vertaling synopsissen

“Vertaalsnacks”

Voor onze vertalers zijn dit leuke ‘vertaalsnacks’ waar ze met veel plezier hun creatieve ei in kwijt kunnen: Amerikanen hebben een uitgebreid arsenaal aan superlatieven waardoor de vertaler Nederlands soms flink moet broeden op een pakkende equivalent. Inmiddels zijn we de vaste vertaler voor Warner Bros. Entertainment: al meer dan 700 vertaalde synopsissen op de teller, and counting!

Voorbeeldvertaling – synopsis The Nun

Quand une religieuse d’une abbaye Roumaine se suicide, un prêtre au passé trouble et une novice sont envoyés par le Vatican pour enquêter. Risquant leur vie et leur âme, ils affrontent une religieuse démoniaque. Lʼabbaye devient alors un champ de bataille entre vivants et damnés.

Als een non uit een Roemeens klooster zichzelf van het leven berooft, stuurt het Vaticaan een priester met een duister verleden en een novice op onderzoek uit. Met gevaar voor eigen leven en ziel gaan ze de strijd aan met een door de duivel bezeten non. Het klooster wordt het slagveld in een strijd tussen levenden en verdoemden.

 

 

-