Team

Team

Door de opkomst van nieuwe media is het gebruik van treffende taal nóg belangrijker geworden. En de creatieve industrie, zo concludeerden wij in 2011, kon bij die treffende taal wel wat hulp gebruiken. Daarom richtten we in dat jaar Het Vertaalcollectief op: een vertaalbureau speciaal voor de creatieve industrie. Inmiddels weten ook veel andere sectoren de weg naar Het Vertaalcollectief te vinden. En heeft onze start-up zich ontwikkeld tot een gevestigd, allround tekstbureau.

Dit is het dreamteam

Dit is het dreamteam

Miles

Miles is medeoprichter van Het Vertaalcollectief en het derde paar ogen voor alle Engelse teksten. Hij kreeg een Britse opvoeding, studeerde Geschiedenis en Engelse Letterkunde aan de Vrije Universiteit en is al sinds jaar en dag sterk betrokken bij het culturele leven in Amsterdam en daarbuiten. Ook doceert Miles Engels aan lectoren en medewerkers van Hogeschool InHolland. Als relatiebeheerder en eindredacteur Engels denkt hij graag met jou mee over het aanslaan van de juiste toon.

Lina

Vertaalcoördinator Lina is in tegenstelling tot wat haar naam en haarkleur doen vermoeden geen Zweedse dame van middelbare leeftijd! Nadat ze haar hart verloor aan de Engelse taal en ze als vrijwilliger zich inzette voor dierenrechten en het milieu, zet zij nu haar tanden in de creatieve pareltjes die Het Vertaalcollectief dagelijks mag vertalen. Lina omschrijft zichzelf als ‘de slechtste hiker ter wereld’ maar trekt er toch elk weekend op uit. Beste troef in handen? Crowdsurfen in haar huiskamer op Idles.

Anne

Vertaalcoördinator Anne studeerde vertaalwetenschap aan de Universiteit Leiden en werkte als freelance boek- en liedvertaler. Ze was eerst groupie van, en inmiddels collega bij, Het Vertaalcollectief . Ze houdt van Engeland, alle verschillende variaties van de Engelse taal en natuurlijk van haar Engelse vriend Jack (‘Noodle’). Anne’s superpower is om altijd het perfecte liedje bij elke situatie te vinden.

Milou

Milou regelt alles achter de schermen, en zwaait als voormalig vertaalster nu de scepter op de afdeling projectmanagement. Na haar master Persuasive Communication aan de Universiteit van Amsterdam werkte ze als ghostwriter en was ze zelfs kortstondig even juwelier. Ze is de vraagbaak van het projectmanagementteam, uitpluizer pur sang en als hartstochtelijk vegan werkt ze tussen de bedrijven door graag een slaatje – of McPlant – naar binnen.

Dennis

Dennis werkt als software ontwikkelaar en gepassioneerde ICT strateeg hard om Het Vertaalcollectief digitaal op de kaart te zetten. In zijn vrije tijd zet hij zich als voorzitter van de Basisinkomen partij in voor (in zijn woorden) ‘maatschappelijk verstand’ en maken anderen hem de weg onveilig als hij zijn motor rijdt. Zijn doel? Het leven simpeler maken voor onze talige ambachtslui door minder onnodige dagelijkse kliks op de muisknop.

Channa

Channa spoelde tijdens een van de vele golven van de coronacrisis aan als superstagiaire en is gebleven als onze content en marketing assistent. Woonachtig in Weesp, Channa is behalve een taalliefhebber tevens een fanatieke Ajacied in hart en nieren. Ze staat in het weekend graag vroeg op voor online K-pop concerten en je maakt haar blij met een goede (of slechte) woordgrap.