Excel vertalen

Excel vertalen

Er zijn twee soorten mensen op de wereld: mensen die al in paniek raken als ze .xls in een bestandsnaam zien staan, en spreadsheettovenaars die dól zijn op Excel. De Excelliefhebber is een bijzonder slag mens dat het leven het liefst in overzichtelijke tabellen zou gieten. Iemand wiens hart sneller gaat kloppen van gerangschikte getalletjes, feilloze formules en duidelijke diagram-men. Aan de Excelliefhebber hoeven we natuurlijk niet meer uit te leggen welke wonderen het spreadsheetprogramma kan verrichten, maar voor de rest komt hier een kleine toelichting.

Wat is een Excel-bestand en waarom is het handig?

Excel kun je zien als een digitaal rekenblad. Een ruitjesschrift zoals je dat vroeger voor wiskunde had, maar dan met gigantisch veel digitale mogelijkheden. In Excel heten de ruitjes ‘cellen’ en in deze cellen kun je formules zetten. Met die formules kun je vervolgens berekeningen uitvoeren op je data en deze weergeven in grafieken. Je kunt je data ook nog koppelen, splitsen, selecteren, transformeren, et cetera. Bij bijna alles, professioneel of privé, kun je kennis van Excel goed gebruiken: bij administratie, planning, logistiek en financiën, maar ook wetenschap en statistiek.

Spreadsheets vertalen

Ook als je niet zo van de cijfertjes bent, kan Excel nog steeds handig zijn. Je kunt het programma namelijk ook goed als database gebruiken. Daarin kun je teksten invoeren, die je vervolgens automatisch in jouw nieuwe app of website kunt laden. Dat scheelt veel tijd! Ook vertalen in Excel gaat heel goed: je kunt handig meerdere talen naast elkaar weergeven en weer in jouw website of platform uploaden als tekst. Andersom werkt het trouwens ook prima, wanneer je juist de tekst van de website wilt downloaden en die vervolgens wilt bewerken.

Het Vertaalcollectief helpt met Excel

Wat voor Excel-bestand je ook hebt, wij helpen je graag met de vertaling ervan. Daarbij zorgen we er natuurlijk voor dat alle cijfertjes op hun plek blijven en je zorgvuldig ingevoerde formules ook in het vertaalde bestand nog steeds werken.

Direct een offerte aanvragen?

Meer dan 327 opdrachtgevers gingen je voor!

Bel ons op +31 20 261 3886 of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen →

Binnen twee uur antwoord!