Beëdigde vertaling

Beëdigde vertaling

Wil je een huwelijksakte laten vertalen van het Arabisch naar het Nederlands? Heb je een belangrijk contract nodig in het Spaans? Of moet je universiteitsdiploma van het Nederlands vertaald worden naar het Italiaans? Het Vertaalcollectief is een allround tekst- en vertaalbureau, dus ook voor beëdigde vertalingen ben je bij ons aan het juiste adres. Dankzij ons brede netwerk van beëdigde vertalers in alle talencombinaties kunnen we je helpen bij elke opdracht. Heb je een vertaling nodig van een officieel document? Neem dan gerust contact op met Het Vertaalcollectief.

Wat is een beëdigde vertaling?

Een beëdigde vertaling is een vertaling die rechtsgeldig is, omdat deze wordt uitgevoerd door een door de rechtbank beëdigde vertaler. Een beëdigde vertaling is vaak nodig wanneer je een geboorteakte, huwelijksakte, diploma of cijferlijst moet inleveren bij een buitenlandse instantie. Ook douanedocumenten, rechtbankvonnissen of een uittreksel van de Kamer van Koophandel zijn voorbeelden van vertalingen die vaak beëdigd moeten worden. Een beëdigde vertaling wordt altijd voorzien van een stempel, waarmee officieel wordt verklaard dat de vertaling compleet en juist is.

Wie verzorgt een beëdigde vertaling?

Een beëdigde vertaling wordt, de term doet het al vermoeden, uitgevoerd door een beëdigd vertaler. Dit is een vertaler die ingeschreven staat in het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv) en die bij de rechtbank een eed heeft afgelegd dat al het vertaalwerk volledig en correct zal worden uitgevoerd. Beëdigde vertalers hebben daarnaast vaak een speciale opleiding gevolgd om zich te specialiseren in één van de vakgebieden die veelgevraagd zijn. Zo zijn er vertalers die gespecialiseerd zijn in medische beëdigde vertalingen, juridische beëdigde vertalingen en meer. Vertalers moeten elk jaar hun beëdiging vernieuwen. Zo weet je zeker dat alles klopt!

Een offerte aanvragen voor een beëdigde vertaling?

Een offerte aanvragen voor een beëdigde vertaling gaat heel simpel. Wel zullen we je om het originele document vragen; dit mag ook een scherpe foto of een scan zijn. Zoals bij elke vertaling gaan wij vertrouwelijk met jouw documenten om. Heb jij een beëdigde vertaling nodig? Neem dan contact met ons op of vraag hieronder direct een offerte aan.

Direct een offerte aanvragen?

Meer dan 327 opdrachtgevers gingen je voor!

Bel ons op +31 20 261 3886 of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen →

Binnen twee uur antwoord!