Whitepaper vertalen

Whitepaper vertalen

Een whitepaper is van origine een overheidsdocument waarin wordt uitgelegd hoe een probleem opgelost kan worden door beleid, technologie of een product. Om te benadrukken dat het om een neutraal en objectief stuk gaat, is het voorblad van zo’n verslag vaak wit. In het Nederlands noem je een whitepaper ook wel een witboek.

Waarvoor dient een whitepaper?

In het bedrijfsleven heeft een whitepaper eigenlijk dezelfde betekenis. Als organisatie maak je een whitepaper – meestal een klein boekwerkje van rond de twaalf pagina’s – om lezers te informeren over een bepaald onderwerp of probleem. Hiermee laat je de lezer direct ook zien dat jij de autoriteit bent over dat onderwerp. Je kunt een whitepaper dus ook zien als een manier om klanten duurzaam aan je te binden: door eerst je kennis te delen zonder er veel voor terug te vragen, zullen klanten jou zien als expert en jouw product of organisatie uitkiezen als oplossing voor hun probleem of behoefte.

Is een whitepaper iets voor jou?

Werk jij in een bepaalde niche en zou je jezelf wel expert noemen? Overweeg dan eens een whitepaper op te stellen over een bekend probleem binnen jouw vakgebied, en hoe jij dit zou oplossen. Dan geef je je potentiële klanten iets waar ze wat aan hebben, en zit jij bovendien in hun achterhoofd als betrouwbare expert. Wil je een internationaal publiek bereiken, dan is het slim om je whitepaper te vertalen. Het Vertaalcollectief helpt je daar graag mee. Onze opdrachtgever Sakura Finetek houdt zich al sinds 1871 bezig met het ontwikkelen van apparatuur voor medisch onderzoek, en kan zich dus met recht een specialist noemen op dit gebied. We verzorgen voor Sakura regelmatig whitepapers naar wel vijf verschillende talen. De professionele vertalers die we hiervoor inzetten zijn moedertaalsprekers en kennen het medisch jargon. Zo zorgen we dat de documenten voor Sakura ook in de vertaling treffend en betrouwbaar zijn.

Whitepaper vertalen

Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden om een whitepaper te vertalen? Neem contact met ons op. Of vul hieronder direct het offerteformulier in.

Direct een offerte aanvragen?

Meer dan 327 opdrachtgevers gingen je voor!

Bel ons op +31 20 261 3886 of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen →

Binnen twee uur antwoord!