Franse vertalingen, super sympa!

Franse vertalingen, super sympa!

Ah, het Frans. De zangerige en poëtische taal van de liefde, de mode, stokbrood, wijn & kaas, en niet te vergeten van Jean-Pierre, je eerste vakantievlam op de camping in de Dordogne. Het Nederlands heeft heel wat woorden overgenomen uit het Frans, maar Franse vertalingen? C’est pas de la tarte, hein!

Ontvang binnen 2 uur een offerte

Snel en zorgvuldig bij spoedklussen

Xhosa, Mandarijn of Fries: alle talen!

Eerlijk tarief en geen onverwachte kosten

Vertalen met respect voor de boodschap

Direct een offerte aanvragen?

Meer dan 327 opdrachtgevers gingen je voor!

Bel ons op +31 20 261 3886 of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen →

Binnen twee uur antwoord!

God in Frankrijk

Veel Nederlanders hebben een haat-/liefdeverhouding met Frankrijk: met z’n allen vaststaan op de Autoroute du Soleil op zwarte zaterdag, norse Parijse obers en chagrijnige tolwegbeambten. Maar ohlala, wat kunnen we ons er óók voelen als God in…tja, Frankrijk.

Met 76 miljoen moedertaalsprekers en 270 miljoen sprekers wereldwijd, is het Frans de tweede zakelijke taal van de wereld. En, fait amusant, het is (naast het Engels) de enige taal die op elk continent gesproken wordt. Het Frans heeft Latijnse roots en is dus een Romaanse taal. Daarmee heeft het een heel andere basis dan Germaanse talen als het Nederlands en Engels. Dat maakt het best lastig om een tekst in het Frans te vertalen naar het Nederlands en andersom. Liever laat je dus de vertaling Nederlands-Frans (of Engels-Frans) van jouw wervende teksten voor je website, reclame, boek of filmfestival over aan creatieve, professionele en native Franse vertalers.

Iedere accent circonflexe en cédille perfect geplaatst

Het Vertaalcollectief, een Amsterdams vertaalbureau, biedt alleen de hoogste kwaliteit creatieve Franse vertalingen; niet alleen staan iedere accent circonflexe en cédille perfect geplaatst, maar we zorgen ook dat het geen oubollig verhaal wordt uit de tijd van Édith Piaf en Charles de Gaulle. Ook houden wij rekening met de verschillende taalregio’s waar Frans gesproken wordt, zoals België, Zwitserland, Canada en veel landen in Afrika. Pas de problème.

Om wat voorbeelden van onze vertalingen van en naar het Frans te noemen: sinds jaar en dag vertalen wij synopsissen voor de Franse tak van Warner Bros Entertainment. Frankrijk is immers een hoog gewaardeerde filmland en een van de grootste exporteurs van film.

Ook mogen we de bekende maaltijdenbezorger HelloFresh tot een regelmatig terugkerende klant rekenen; voor hen bereiden wij de smakelijkste vertalingen van hun receptkaarten naar het Frans voor de Belgische markt. Verder helpen we dagelijks diverse film-, marketing- en retailklanten met een mooie vertaling naar het Frans.

C’est parti!

Kortom: wij van Het Vertaalcollectief zijn echte francofielen! Wil je ons ook eens inhuren voor een Franse vertaling? Neem contact met ons op en vraag direct een offerte aan. C’est parti!