Awakenings - 20 years of techno

Awakenings - 20 years of techno

Sinds 1997 geeft Monumental Productions technofeesten onder de naam Awakenings. Deze feesten in de Westergasfabriek, de Maassilo en in Spaarnwoude zijn legendarisch onder technoliefhebbers over de hele wereld. In 2017 bestond Awakenings twintig jaar. En dat vierden ze. Met uiteraard veel evenementen én met een boek. Wij namen de Engelse vertaling voor onze rekening.

  • Auteur: Arne van Terphoven, Sasja Kooistra
  • Titel: Awakenings – 20 years of techno
  • Dienst: Vertalen Nederlands-Engels

Over het boek

‘Awakenings – 20 years of techno’. Het bijna 3 kilo zware, 576 pagina’s tellende boek is geproduceerd door de makers van dancebijbel Mary Go Wild. Prominente muziekjournalisten als Gert van Veen, Atze de Vrieze, René Passet, Sasja Kooistra en Arne van Terphoven verleenden hun medewerking.

Het overzichtswerk beschrijft in woord en beeld de roemruchte geschiedenis van Awakenings. Het telt meer dan 50 interviews met belangrijke artiesten als Adam Beyer, Sven Väth, Jeff Mills, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Joris Voorn, Carl Cox, Miss Djax, Joseph Capriati en DJ Rush. Ook oprichter Rocco Veenboer komt uitgebreid aan het woord. Daarnaast bevat het de 100 absolute Awakenings klassiekers, een overzicht van alle line ups, vele grappige en opmerkelijke anekdotes, en honderden foto’s uit de Gashouder, NDSM, Rotterdam en Eindhoven. Verder onthult het boek de geheimen van Awakenings’ spectaculaire producties op het gebied van licht, laser en geluid.

’20 jaar top techno verpakt in prachtboek’

–Tioh

‘Het overzichtswerk beschrijft in woord en beeld de roemruchte geschiedenis van Awakenings’

– Partyflock

Geleverde dienst

Awakenings is niet alleen in Nederland groot. Ook op plaatsen met een levendige nachtcultuur als New York, Sao Paolo en Goa zijn de feesten populair. Het jaarlijkse festival in Spaarnwoude trekt inmiddels 70.000 bezoekers. De helft hiervan komt niet uit Nederland, maar vertegenwoordigt zo’n 80 nationaliteiten. Het maakt Awakenings het grootste technofeest ter wereld. Met zo’n internationaal publiek kon een Engelse vertaling van het boek natuurlijk niet achterwege blijven!

Tijdens het vertalen heeft ons team nauw samengewerkt met een van de auteurs van het boek, Sasja Kooistra, muziekjournaliste en elektronische muziekrecensente bij o.a. de Volkskrant. Na de eerste kennismaking spraken en berichtten we elkaar vrijwel dagelijks om zo tot het allerbeste resultaat te komen.

De uiteindelijke presentatie van het boek bleek heel bijzonder, namelijk tijdens het feest in de gashouder ter ere van 20 jaar Awakenings. Verreweg de grootste en ‘hardste’ boekpresentatie in de geschiedenis van ons bureau!

Direct een offerte aanvragen?

Binnen twee uren een vrijblijvende offerte

Meer dan 1723
opdrachtgevers
gingen
je voor!