De eeuw van de macht: Europa 1815-1914

De eeuw van de macht: Europa 1815-1914

De eeuw van de macht is een boek van de Britse historicus Richard J. Evans. Evans is met name gespecialiseerd in de 19e en 20e eeuw. Dit boek is essentieel voor liefhebbers van moderne geschiedenis en iedereen die probeert inzicht te krijgen in het Europa van toen én nu.

  • Auteur: Richard J. Evans
  • Titel: De eeuw van de macht: Europa 1815-1914
  • Dienst: Vertalen Engels-Nederlands

Over het boek

De negentiende eeuw is misschien wel de meest wonderlijke periode uit de geschiedenis. Het was een tijd waarin alles wat als modern werd gezien ongelooflijk snel ouderwets bleek te zijn, waarin enorme steden binnen één generatie uit de grond verrezen, nieuwe Europese landen werden gevormd en mensen voor het eerst bijna direct over een afstand van duizenden kilometers konden communiceren.

Wat al deze veranderingen gemeen hadden, was het streven naar macht bij alle rangen en standen, van de bankier die op economische macht uit was tot de horige die onder het juk van zijn landheer probeerde uit te komen, van de ingenieur die het milieu ondergeschikt maakte aan het maatschappelijk belang tot de psychiater die de wetenschap gebruikte om de menselijke natuur te onderdrukken. Richard J. Evans geeft een volledige beschrijving van de revoluties, de oorlogen en de opbouw van rijken die de negentiende eeuw markeerden.

Geleverde dienst

‘De eeuw van de macht’ hebben wij vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands. Zoals vrijwel altijd in de boekenwereld stond er weer een strakke deadline, maar het is gelukt om het maar liefst 1120 pagina’s tellende boek op tijd aan te leveren.

Direct een offerte aanvragen?

Binnen twee uren een vrijblijvende offerte

Meer dan 1723
opdrachtgevers
gingen
je voor!