Een spion onder vrienden

Een spion onder vrienden

Ben Macintyre is een Brits historicus, auteur en journalist. Hij publiceert onder meer in The Times en hij maakte documentaires over oorlogsspionage voor de BBC. Een spion onder vrienden kreeg vele waanzinnig lovende recensies.

  • Auteur: Ben Macintyre
  • Titel: Een spion onder vrienden
  • Dienst: Vertalen en redactie ENG – NL

Over het boek

Kim Philby, een van de grootste dubbelspionnen aller tijden: een briljante en charmante man, die tijdens de Koude Oorlog de Britse antispionage tegen de Sovjet-Unie leidde. Ondertussen werkte hij echter heimelijk voor de Russische geheime dienst.

Niemand vermoedde Philby’s dubbelrol, zelfs zijn beste vriend en medeofficier Nicholas Elliott niet. De onopzettelijke onthullingen van Elliott, en ook die van het hoofd van de CIA, hielpen Philby twee decennia lang bij het doen mislukken van vrijwel alle Anglo-Amerikaanse spionageacties. Zijn spy fever ontstond in Nederland, tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar een geniale spionagestreek de directe aanleiding werd voor Hitler om Nederland binnen te vallen.

Een spion onder vrienden is Macintyres beste boek tot nu toe: buitengewoon spannend en gebaseerd op nooit eerder openbaar gemaakte documenten van de Britse inlichtingendienst. Een mijlpaal in de geschiedschrijving van de Koude Oorlog, onmisbaar voor liefhebbers van geschiedenis en spionageromans.

Geleverde dienst

Het vertalen van Een spion onder vrienden was een van de eerste boekvertalingen die Het Vertaalcollectief aangeboden kreeg. Met een team van vertalers Engels-Nederlands gingen we vol enthousiasme aan de slag. Zowel voor de vertalers als de redacteur was het een superleuke klus om te doen. Tijdens het vertalen en proeflezen kon ons team niet wachten om te lezen hoe dit spannende verhaal zou aflopen.

Het boek kreeg na de vertaling van de Volkskrant maar liefst vijf sterren en de volgende recensie:

‘Leest als een spionageroman van John le Carré.’
DE VOLKSKRANT *****

Direct een offerte aanvragen?

Binnen twee uren een vrijblijvende offerte

Meer dan 1723
opdrachtgevers
gingen
je voor!