Feel the Bern!

Feel the Bern!

‘Feel the Bern!’ was de campagneslogan van Bernie Sanders in zijn gooi naar het Amerikaanse presidentschap. De sympathieke senator van Vermont werd in 2015 door Time Magazine verkozen tot Persoon van het jaar, en staat in de peilingen van de meest populaire senatoren vaak bovenaan. In zijn eigen woorden vertelt Sanders zijn levensverhaal – van zijn activisme in zijn jongere jaren tot de keuze zich kandidaat te stellen voor het presidentschap.

  • Auteur: Bernie Sanders, Huck Gutman
  • Titel: Feel the Bern!
  • Dienst: Vertalen Engels-Nederlands

Over het boek

Op 30 april 2015 besloot Bernie Sanders (1941) zich kandidaat te stellen voor de presidentsverkiezingen van 2016. Sindsdien heeft hij een onwaarschijnlijke opkomst weten te organiseren, waarmee hij de wereld telkens weer blijft verbazen. Zijn charismatische uitstraling en zijn atypische campagne – gefinancierd door kleine donaties uit het hele land – maken hem tot een droomkandidaat voor de Amerikaan met gematigde opvattingen.

In Feel the Bern! vertelt Sanders over zijn leven en zijn politieke loopbaan. Hoe hij zich als student inzette voor de burgerrechtenbeweging, hoe hij vroeg in zijn carrière fel tegenstander was van de oorlog in Vietnam, hoe hij altijd zou blijven pleiten voor economische democratie en sociale gelijkheid en hoe hij een succesvolle politieke beweging startte in zijn thuisstaat Vermont, waar hij de eerste onafhankelijke in veertig jaar werd die een zetel in het Huis van Afgevaardigden veroverde. Tot slot gaat hij uitgebreid in op zijn keuze zich kandidaat te stellen voor de presidentsverkiezingen.

Geleverde dienst

Van alle spoedklussen die er binnenkomen bij Het Vertaalcollectief was dit misschien wel het project met de allergrootste spoed. Binnen slechts een maand (!) moest deze biografie van 334 pagina’s worden vertaald naar het Nederlands. Met een team van vertalers hebben we dus in een rap tempo aan dit project gewerkt.

Ondanks de enorme tijdsdruk was het wel een geweldig leuke klus.. Zeker ook omdat Bernie Sanders tijdens het schrijven van de vertalingen ook vaak in het nieuws was als kandidaat voor de democraten. Wij zijn hier op kantoor groot fan van deze enthousiaste en bijzondere man. We definitely feel the Bern!

Direct een offerte aanvragen?

Binnen twee uren een vrijblijvende offerte

Meer dan 1723
opdrachtgevers
gingen
je voor!