Kissinger: 1923-1968: The Idealist

Kissinger: 1923-1968: The Idealist

Bijna iedereen is wel bekend met Henry Kissinger – die anno 2022 nog steeds in leven is! – als diplomaat en minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten. Maar hoe zag het leven van deze beroemde én beruchte oud-politicus eruit voordat hij de Amerikaanse politiek inging? Auteur en historicus Niall Ferguson beschrijft het in zijn boek: Kissinger: 1923-1968: The Idealist.

  • Auteur: Niall Ferguson
  • Titel: Kissinger: 1923-1968: The Idealist
  • Dienst: Vertalen en eindredactie Engels-Nederlands

Over het boek

Het leeuwendeel van het werk dat over Kissinger is geschreven heeft betrekking op zijn politieke loopbaan. Zijn leven vóór die periode is onderbelicht. Dit boek (de eerste van twee delen) is een biografie van de jongere jaren van Henry Kissinger. Zo vluchtte hij in de jaren dertig van de twintigste eeuw vanwege het groeiende antisemitisme in Duitsland met zijn joodse familie naar de Verenigde Staten. Later was hij werkzaam als hoogleraar internationale betrekkingen aan de universiteit van Harvard, waar hij ook enkele boeken publiceerde over afschrikking met nucleaire wapens en erop wees dat de Verenigde Staten tussen kleinschalig geweld en de inzet van atoomwapens niet geloofwaardig militair konden optreden. Dit bracht hem naar de politiek, aanvankelijk als Democraat, later als Republikein.

De biografie is gebaseerd op nooit eerder openbaar gemaakte documenten vanuit archieven over de hele wereld. Het algemene beeld van Kissinger is dat van een Realpolitiker pur sang: een politicus die nuchter werkt aan het bereiken van zijn doel, soms met veronachtzaming van ethiek en politieke principes. Volgens Ferguson moeten we dit beeld herzien. ‘Kissinger was een idealist, meer een academicus dan een machtsbeluste, koudbloedige politicus.’ The Idealist is het verhaal van een van de belangrijkste strategische denkers die Amerika ooit heeft voortgebracht.

The Idealist fills in episodes that were glossed over in Walter Isaacson’s 1992 biograph’

– The Guardian

‘The sheer quality of the material unearthed justifies the length and detail’

– New York Times

‘Trends tipt Kissinger, de idealist. ‘Ferguson vult een lacune op’

– Hollands Diep

‘Ferguson’s work… provides a fascinating look at the social history of Kissinger’s German-Jewish background’

– Irish Times

‘Ferguson, who is Kissinger’s official biographer, is not just the dutiful chronicler of an extraordinarily long and varied life’

– Independent

Geleverde dienst

Dit boek is door ons team vertaald van het Engels naar het Nederlands. We hebben voor dit project speciaal vertalers met een historische achtergrond samengebracht. Wanneer vertalers voorkennis over het betreffende onderwerp hebben, stelt dit hen in staat om de tekst nog sneller en makkelijker in de juiste context te plaatsen. De interne eindredactie werd uitgevoerd door een van onze doorgewinterde proeflezers. Het was bijzonder interessant om ons voor dit omvangrijke vertaalproject ons te mogen verdiepen in het veelzijdige leven van dit controversiële figuur.

Direct een offerte aanvragen?

Binnen twee uren een vrijblijvende offerte

Meer dan 1723
opdrachtgevers
gingen
je voor!