Netting Air- From the Low Land

Netting Air- From the Low Land

De kunstenares Chikako Watanabe (1969) werd geboren in Kariya, een stad in de prefectuur Aichi in Japan. Tijdens haar master aan de afdeling keramiek van de Kyoto City University of Arts nam ze deel aan een aids-posterproject van Artscape in Kyoto. Het viel haar op dat de Nederlandse posters een totaal andere stijl hadden dan die van de buurlanden, en ze raakte gefascineerd door Nederland en de Nederlanders. In 1995 vertrok Watanabe naar Nederland en sindsdien woont en werkt ze in Amsterdam. Voor haar projecten richt ze zich op lokale culturen en tradities van gemeenschappen in diverse landen. Op basis van haar bevindingen maakt ze mixed-media-installaties, waarbij ze vaak performances en workshops organiseert.

  • Auteur: Chikako Watanabe
  • Titel: Netting Air- From the Low Land
  • Dienst: Engelse redactie

Over het boek

Aan de hand van foto’s, handgeschreven notities, essays en gedetailleerde toelichtingen (in het Engels en Japans) documenteert het kunstboek “Netting Air – From the Low Land” vijf projecten (Survival Net Project, Tide, Lloyd Life, Island Tracing, en Dog Folly) van de in Amsterdam gevestigde Japanse kunstenaar Chikako Watanabe in detail. Verder geeft het boek een mooi overzicht van de speelse werken die zij in de laatste 20 jaar van haar carrière heeft geproduceerd.
Watanabe’s werken, die zich richten op sociale interactie en communicatie tussen mensen, zijn vaak geïnspireerd op curiositeiten uit het dagelijks leven. Het Survival Net Project, bijvoorbeeld, begon nadat een plaatselijke visser Watanabe had geleerd hoe visnetten worden gemaakt. Door te spelen met zowel de techniek als de metaforische betekenis van het visnet, groeide het uit tot kleding, installaties en workshops.

Geleverde dienst

Voor dit boek van Chikako Watanabe verzorgden wij in opdracht van kunstmuseum Huis Marseille de redactie van de Engelstalige teksten. Redactie kan soms heel persoonlijk zijn. Het gaat vaak over stijlvoorkeuren en of bepaalde verwoording ‘mooier’ passen bij een tekst. We werkten daarom nauw samen met de curator van Huis Marseille én met Watanabe zelf. We gaven haar feedback op de stijl en tone-of-voice van het boek. Het resultaat is een mooi verzorgd overzicht van alle bijzondere werken van deze kunstenares!

Direct een offerte aanvragen?

Binnen twee uren een vrijblijvende offerte

Meer dan 1723
opdrachtgevers
gingen
je voor!