Quest magazine

Quest magazine

Altijd al willen weten hoe oud Super Mario is? En wat denken je huisdieren nu echt? Het tijdschrift Quest heeft een antwoord op al jouw brandende vragen. Hun doel is om wetenschap leuk en toegankelijk te maken. Quest noemt dat zelf ‘braintainment’. Wij vertaalden hun boeiende teksten naar het Engels en verzorgden daarnaast ook de eindredactie van de Engelse nummers.

  • Auteur: Quest magazine
  • Titel: Quest magazine
  • Dienst: Vertalen, redactie en vormgeving

Over het boek

Het leuke aan deze vertalingen is dat de onderwerpen zeer uiteenlopen. Van spinnen tot beleggingstips en van muziek tot menselijke robots. Werkelijk elk onderwerp komt in het tijdschrift aan bod. Ook vertaalden we de content voor de Engelstalige instagrampagina van Quest. Hierdoor weten we op feestjes altijd interessante feitjes te vertellen. Wist je bijvoorbeeld dat de langste pizza ooit gemeten wel 1.930 meter was? En dat het voor het klimaat eigenlijk beter is om koud te douchen dan om kort te douchen? En om de vraag hierboven te beantwoorden: Super Mario werd geboren in 1981 en heette toen nog Jumpman! Toch een leuk feitje om achter de hand te hebben bij de vrijdagmiddagborrel!

Geleverde dienst

Quest is een visueel tijdschrift met veel grote, kleurrijke afbeeldingen. We moesten dus nauwkeurig rekening houden met de opmaak. Het Engels heeft een groter vocabulaire dan het Nederlands met over het algemene langere zinnen dus kan het voorkomen dat de vertaalde teksten uitlopen. Dan speelt de layout een extra belangrijke rol. Verder heeft Quest een onderscheidende tone of voice. Deze is vrolijk en de taal laagdrempelig. Ze vermijden jargon en leggen veel termen uit, maar de tekst moet niet uitleggerig worden. De vertalers zijn vrij om zelf de koppen en tussenkopjes aan de passen. Hierin mogen woordspelingen, taalgrapjes en alliteraties gemaakt worden. Gelukkig heeft het Engels genoeg bijzondere puns voor ons om uit te kiezen!

Direct een offerte aanvragen?

Binnen twee uren een vrijblijvende offerte

Meer dan 1723
opdrachtgevers
gingen
je voor!