Wereldreizen: de officiële alternatieve reisgids

Wereldreizen: de officiële alternatieve reisgids

Anthony Michael Bourdain was een Amerikaanse kok, televisiepresentator en auteur. Bourdain stond bekend als ‘the original culinary rockstar’ en was bij het publiek geliefd om zijn echtheid en eerlijkheid. Hij brak in 2000 door met zijn boek ‘Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly’. Later volgden naast 12 boeken ook meerdere televisieprogramma’s zoals ‘No Reservations’ en ‘Anthony Bourdain: Parts unknown’. In deze series reist Bourdain de wereld rond om minder bekende plaatsen te ontdekken en hun culturen en keuken te verkennen. Met deze laatste serie, die uitgezonden werd op CNN, won hij maar liefst zes Emmy Awards. Anthony Bourdain overleed in juni 2018 op 61-jarige leeftijd.

  • Auteur: Anthony Bourdain
  • Titel: Wereldreizen: de officiële alternatieve reisgids
  • Dienst: Vertaling

Over het boek

‘Wereldreizen’ is een rauwe, openhartige en praktische reisgids die de lezer laat kennismaken met Bourdain’s favoriete plekken over de hele wereld. Hij neemt de lezer mee naar verborgen culinaire pareltjes in landen als Argentinië, Ghana, Japan, Mexico, Sri Lanka en Italië. Bourdain doet uitgebreid verslag van de beste gerechten die je absoluut moet proberen, hoe je op die plekken terechtkomt, waar je het beste kunt overnachten, maar ook wat je absoluut niet moet doen. En dat allemaal op de typische humoristische en ‘no-nonsense’ manier waar Anthony Bourdain om bekend staat.

Geleverde dienst

Het boek werd in 2021 uitgegeven, drie jaar na de dood van Anthony Bourdain. Laurie Woolever werkte bijna tien jaar als zijn assistent en stelde het boek samen met grote delen van Anthony Bourdain zelf (in het boek zijn deze teksten dikgedrukt), een deel van haar eigen teksten en stukken geschreven door familie, vrienden en collega’s.

Het Vertaalcollectief vertaalde de bijna 500 (!) pagina’s tellende Nederlandse versie van het boek ‘Wereldreizen: de officiële alternatieve reisgids’. Dankzij Bourdain’s treffende en humoristische manier van schrijven was het een ongelofelijk leuke vertaalklus. Het resultaat is een prachtig boek dat recht doet aan Anthony Bourdain’s bijzondere leven en zijn oprechte passie voor eten, reizen en cultuur.

Direct een offerte aanvragen?

Binnen twee uren een vrijblijvende offerte

Meer dan 1723
opdrachtgevers
gingen
je voor!