World Press Photo 2021

World Press Photo 2021

World Press Photo is een onafhankelijke non-profitorganisatie, opgericht in 1955 door de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten, die jaarlijks ’s werelds grootste en meest prestigieuze fotografiewedstrijd organiseert: de World Press Photo van het jaar. Na de wedstrijd worden alle foto’s bijeengebracht in een reizende expositie die jaarlijks door meer dan een miljoen mensen in veertig landen wordt bekeken. Deze prachtige foto’s worden vervolgens gebundeld in een boek dat in zes talen uitgegeven wordt.

  • Auteur: World Press Photo
  • Titel: World Press Photo 2021
  • Dienst: Vertalen naar het Nederlands, Duits, Frans, Italiaans en Spaans

Over het boek

Sinds 1955 is de jaarlijkse World Press Photo-wedstrijd de norm voor visuele journalistiek. Dit boek bevat de winnaars, de meest treffende beelden en meest fascinerende verslagen, van de World Press Photo-wedstrijd van 2021. Een onafhankelijke jury van professionals maakte een selectie uit 74.470 foto’s, gemaakt door 4315 fotografen uit 130 landen. Het resultaat is een aangrijpend verslag van de beste visuele journalistiek van dit jaar. Deze editie ging logischerwijze erg veel over COVID-19. Hieronder staan een aantal van de finalisten:

“The First Embrace” by Mads Nissen (winnaar van the World Press Photo of the year 2021)
“California Sea Lion Plays with Mask” by Ralph Pace
“COVID-19 Pandemic in France”  by Laurance Geai
“The Human Cost of COVID-19” by Joshua Irwandi

Geleverde dienst

Wij hebben al een aantal edities mogen meewerken aan de vertalingen van de frames bij de foto’s en de jaarboeken die World Press Photo elk jaar maakt van de prijswinnende foto’s. De frames bestaan uit een beschrijving van de foto, de naam van de fotograaf en de prijs die deze foto gewonnen heeft.

We vertalen voor World Press Photo vanuit het Engels naar het Nederlands, Duits, Frans, Italiaans en Spaans. Van de opdrachtgever hebben we duidelijke richtlijnen gekregen over de opmaak van de vertalingen. Dit zorgt voor een prettige samenwerking en schept heldere verwachtingen voor beide partijen.

“Ik wil jullie heel erg bedanken voor de goede samenwerking de afgelopen jaren en voor de recente feedbackuitwisseling.” – Yi Wen Hsia, World Press Photo

Direct een offerte aanvragen?

Binnen twee uren een vrijblijvende offerte

Meer dan 1723
opdrachtgevers
gingen
je voor!