Website vertalen

Website vertalen

Als iets tegenwoordig niet op internet te vinden is, bestaat het dan eigenlijk wel? Een website is het visitekaartje voor je bedrijf. Met een website kun je als bedrijf laten zien wie je bent, wat je doet en waar je voor staat. Of je nu een website hebt om je bereik te vergroten, nieuwe producten en diensten te lanceren, vertrouwen en begrip te kweken, een digitale aanwezigheid op te bouwen, of om je te onderscheiden in je sector, een site staat of valt bij een goede tekst. Gelukkig kan Het Vertaalcollectief je daarbij helpen!

Van idee naar vertaling

Een goede basis maakt een vertaling succesvol en daar is de vertaling van een website geen uitzondering op. Stel dus allereerst vast wat de juiste tone of voice is voor je website. Zo’n tone of voice of een stijlgids kan enorm handig zijn bij het vertalen, want hierin kun je op een rij zetten hoe je de bezoeker van je website wilt aanspreken en voor welke waarden jouw bedrijf staat. Een interessant aspect bij websites vertalen, is lokalisatie: wat in het Nederlands werkt, werkt in het Frans of het Engels misschien wel helemaal niet! Bij Het Vertaalcollectief denken we graag kritisch met je mee. Op die manier hebben we ook de Engelse websitevertaling verzorgd van bijvoorbeeld Exceltrainer Smartenup en van Brum Design, ontwerper van productverpakkingen.

Het Vertaalcollectief vertaalt jouw website naar alle talen

Om je website ‘levend’ te houden, plaats je er regelmatig nieuwe content op. Die moet dan natuurlijk ook weer vertaald worden. Hoe uitgebreid een websitevertaling kan zijn, blijkt uit onze langlopende samenwerking met WeTransfer. Tijdens ons bezoek aan het bedrijf leerden we hun tone of voice en filosofie kennen. Bij WeTransfer staat lokalisatie op de eerste plaats: het moet lijken alsof je geïnformeerd wordt door iemand uit je eigen taalgebied. We gingen aan de slag en stelden een team samen van vertalers en redacteurs voor het vertalen van de content naar wel tien verschillende talen. De partnerschap loopt nog altijd, en met succes! De doorlopende communicatie met WeTransfer maakt de samenwerking efficiënt en prettig, en levert bovendien steeds weer mooie vertalingen op.

Website vertaling

Je merkt het: bij het vertalen van de website volgen wij altijd de zorgvuldig uitgewerkte stijlgids van onze opdrachtgever, of we helpen bij het opstellen van zo’n document. Wat je bedrijf ook nodig heeft, Het Vertaalcollectief staat voor je klaar! Neem hier contact op voor een website vertaling met gevoel voor jouw boodschap.

Direct een offerte aanvragen?

Meer dan 1723 opdrachtgevers gingen je voor!

Bel ons op +31 20 261 3886 of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen →

Binnen twee uur antwoord!