Artikelen vertalen

Artikelen vertalen

Soms is iets zo belangrijk dat de hele wereld het moet horen. Heb je als journalist een ijzersterk stuk geschreven en wil je dit in alle landen op deze aardbol van de daken schreeuwen? Wil je met jouw opiniestuk bijdragen aan een mondiaal debat? Of ben je een mediabedrijf dat een internationaal publiek wil bereiken? Schakel dan Het Vertaalcollectief in om je artikel te vertalen!

Hoe werkt dat dan, een artikel vertalen?

Onder een ‘artikel’ kun je verschillende dingen verstaan. Je hebt bijvoorbeeld academische artikelen, nieuwsartikelen en journalistieke achtergrondstukken die online, op papier, of op social media worden gepubliceerd. Al die verschillende artikelen vereisen verschillende stijlen. Waar nieuws veelal staccato en in klare taal wordt gebracht, lenen achtergrond- en lifestylestukken zich goed voor wat meer schwung en dichterlijke vrijheid. Bij de vertaling van artikelen zijn toon en stijl net zo belangrijk als het secuur overbrengen van de inhoud. Voor onze opdrachtgevers zoals Het Parool, Follow the Money en de European Cultural Foundation kijken wij altijd naar de stijl van het origineel en passen deze toe in de vertaling.

Wil je meer weten?

Ben jij journalist, werk je bij een tijdschrift of online platform en wil je over de grens met je uitgaven? Neem dan direct contact met ons op en wij helpen jou je boodschap te verspreiden.

Direct een offerte aanvragen?

Meer dan 327 opdrachtgevers gingen je voor!

Bel ons op +31 20 261 3886 of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen →

Binnen twee uur antwoord!