Copywriting

Copywriting

Copywriting is een vak apart. Als het echt moet, kan iedereen wel een stukje tikken over een willekeurig onderwerp, maar ‘een stukje’ is natuurlijk niet hetzelfde als een pakkende en goedlopende tekst die de aandacht van de lezer vasthoudt en hem of haar overtuigt van jouw product. Gelukkig zijn onze copywriters taaltovenaars die over elk onderwerp een meesterwerkje kunnen schrijven. Dus of je nu op zoek bent naar copy over duurzame energie, de natuur in Azië of vaatwastabletten: wij helpen je graag!

Wat is copywriting?

Copywriting is hetzelfde als tekstschrijven, maar dan uitgedrukt met een hippe, Engelse term waardoor het exclusiever klinkt. Exclusief is het ook wel een beetje, want écht goede copywriters zijn schaars. Gelukkig hebben wij een paar van deze zeldzame exemplaren in huis! Naast een scherpe pen en een creatief gevoel voor taal, hebben onze copywriters ook kennis van uiteenlopende onderwerpen en weten ze hun teksten zó te schrijven dat die precies aansluiten bij het publiek. Het resultaat: een tekst die zo vanzelfsprekend past binnen de context, dat het lijkt alsof het nooit anders is geweest.

De juiste tone of voice

Het belangrijkste voordat je aan copywriting begint, is het vaststellen van de juiste tone of voice. Bepaal dus eerst wie je publiek is. In een datingapp gebruik je natuurlijk een andere aanspreekvorm dan in een aanbesteding van de gemeente. Dat lijkt misschien een inkoppertje, maar we kunnen genoeg voorbeelden noemen waarin de spreekwoordelijke plank behoorlijk werd misgeslagen! Voor zulke fouten willen we onze opdrachtgevers graag behoeden. Daarom bepalen we voorafgaand aan elke copywritingklus samen met jou de juiste tone of voice, of maken we zelfs een opdrachtspecifieke stijlgids.

Ben jij ook op zoek naar een goede copywriter?

Heb je een overtuigende tekst nodig die de juiste snaar raakt? Ben je op zoek naar iemand die interessante, pakkende, prettig leesbare en correcte teksten voor je kan schrijven? Neem dan contact met ons op of vraag hieronder een offerte aan.

Direct een offerte aanvragen?

Meer dan 327 opdrachtgevers gingen je voor!

Bel ons op +31 20 261 3886 of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen →

Binnen twee uur antwoord!