Menu

Het Vertaalcollectief: een Amsterdams vertaalbureau

Het Vertaalcollectief: een Amsterdams vertaalbureau

Ken je dat gevoel van thuiskomen na een heerlijke vakantie? Nadat je wekenlang hebt doorgebracht op een tropisch bounty-eiland waar je dagelijkse activiteiten bestonden uit boeken lezen, cocktails drinken, zonnebrandcrème smeren en exotische beesten (m/v/x/) van je afslaan? Dat gevoel als je je eigen stad inrijdt, weer in je eigen bed kunt maffen, overal vrolijk heen fietst en water direct uit de kraan kunt drinken? Voor ons is thuis Amsterdam. Wij zijn een Amsterdams vertaalbureau.

Ontvang binnen 2 uur een offerte
Snel en zorgvuldig bij spoedklussen
Xhosa, Mandarijn of Fries: alle talen!
Eerlijk tarief en geen onverwachte kosten
Vertalen met respect voor de boodschap

Aan de Amsterdamse grachten: ons vertaalbureau

Nee, dit is geen reclamespotje voor Amsterdam, maar gewoon een korte uitleg over Het Vertaalcollectief, een écht Amsterdams vertaalbureau. Er zijn natuurlijk heel veel vertaalbureaus in Amsterdam, maar Het Vertaalcollectief is net een tikkie anders. In 2011 richtten wij ons Mokumse vertaalbureau op met het doel vooral samen te werken met creatieve en culturele instellingen uit Amsterdam. Onze oudste klanten zijn dus Amsterdams en we zitten hier midden in de actie. Superhandig!

Vertrouwd door

Direct een offerte aanvragen?

Meer dan 327 opdrachtgevers gingen u voor!

Bel ons op 020 261 3886 of start hiernaast

Bel ons op 020 261 3886 of start hieronder

Offerte aanvragen

Binnen twee uur

Wat zeggen onze klanten?

We zijn trots op de merken waar wij voor mogen werken. Lees hieronder wat onze klanten van de samenwerking vinden!

‘Jullie hebben superwerk geleverd! Dit zijn altijd lastige teksten qua woordgebruik en vooral tone of voice. Ik ben er heel blij mee!’

Malu Knippenberg Brand Manager, Moët Hennessy

‘Working with Het Vertaalcollectief over a two year period has been a pleasure. They're quick, trustworthy and able to bring content to a next level. We relied on them for numerous occasions e.g. speeches, books and website. I would definitely recommend them.’

Loes Wijnstekers Head of Communications Amsterdam ART

‘Complimenten voor dit grondige werk! Ben onder de indruk. Mooi hoor hoe het collectief in een aantal jaar enorm is gegroeid in kwaliteit. Ook namens de redactie dank!’

Wim Amels Coordinator fonds- en sponsorwerving VPRO

Cultuur snuiven op z’n Mokums

Het mooiste aan ons werk is dat we ons echt betrokken voelen bij de vertalingen die we verzorgen. Niet zo moeilijk als je bedenkt dat onze opdrachtgevers in de allerleukste branche zitten: de culturele en creatieve sector. Het Vertaalcollectief is in het wild vaak te spotten in het museum, het filmhuis of op culturele evenementen (maak je geen zorgen, we vermaken ons stiekem ook prima met een slechte romcom op Netflix onder het genot van een diepvriespizza). En dan het liefst in Amsterdam, de stad waar we allemaal geboren en/of getogen zijn. Een écht Amsterdams vertaalbureau dus!

Bakkie doen?

Ook voor onze Amsterdamse opdrachtgevers is het natuurlijk ideaal om hun vertaalbureau lekker dichtbij te hebben. Natuurlijk zijn we altijd bereikbaar via telefoon, chat en e-mail, maar soms is het handiger even samen een bakkie te doen, of – uiteraard na werktijd – een pikketanesie met een portie ossenworst (al dan niet vega) te verorberen, om wat zaken face-to-face te bespreken. Bij ons kan dat gewoon! Bijvoorbeeld in ons kantoor midden in Amsterdam, op het Weesperplein.

Buiten de ring: Het Vertaalcollectief is (inter)nationaal!

Nu moet je niet denken dat wij alleen maar in de beruchte ‘Amsterdamse bubbel’ vertoeven en nooit buiten de Ring komen. Onze klantenkring reikt van Groningen tot Noord-Brabant (helaas hebben we Limburg nog niet veroverd, spietsig!) en soms zelfs over de grens! Mocht je dus met je culturele of creatieve bedrijf in Rotterdam (of Lauwersoog, Winterswijk, Oldenzaal, Kerkrade of Terneuzen) zitten en een creatief vertaalbureau zoeken: je bent altijd welkom. De mazzel uit Amsterdam!

Direct een offerte aanvragen?

Meer dan 327 opdrachtgevers gingen u voor!

Bel ons op 020 261 3886 of start hiernaast

Bel ons op 020 261 3886 of start hieronder

Offerte aanvragen

Binnen twee uur

Het dreamteam

Door de opkomst van nieuwe media is het gebruik van treffende taal nóg belangrijker geworden. En de creatieve industrie, zo concludeerden wij in 2011, kon bij die treffende taal wel wat hulp gebruiken.

In 2011 werd Het Vertaalcollectief opgericht: een vertaalbureau speciaal voor de creatieve industrie. Inmiddels weten ook veel andere sectoren de weg naar Het Vertaalcollectief te vinden. En heeft onze start-up zich ontwikkeld tot een gevestigd, allround tekstbureau.

Rosy

Rosy is medeoprichter van Het Vertaalcollectief en is als senior projectmanager verantwoordelijk voor het plannen en coördineren van de vertaalprocessen.

Favoriete woord: knäckebröd

Miles

Miles is medeoprichter van Het Vertaalcollectief en het derde paar ogen voor alle Engelse teksten en is al sinds jaar en dag sterk betrokken bij het culturele leven in Amsterdam en daarbuiten.

Favoriete woord: hamburgertent


Bekijk het hele team

WeTransfer – Vertalen website en content

Voor WeTransfer stelden we een team samen van vertalers en redacteurs voor het vertalen van diverse online content in de talen Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Frans, Spaans, Portugees, Turks, Deens, Noors, Zweeds en Russisch. We Transfer vroeg om kwaliteit: het moet lijken alsof je geïnformeerd wordt door iemand uit je eigen land.

Na een bezoek bij WeTransfer en overleg met diverse betrokkenen zorgden we dat de wensen duidelijk waren en dat we de filosofie van WeTransfer helder voor ogen hadden. Vervolgens hebben we een team van ervaren, creatieve vertalers samengesteld.

Er was doorlopende communicatie met de opdrachtgever, we dachten mee over de strategie en deden uiteraard het projectmanagement.

De samenwerking met WeTransfer loopt nog steeds, met een efficiënte werkflow, prettig contact, mooie vertalingen en een goede structuur. Het doel: zo min mogelijk onnodige effort, maximale resultaten en plezier


Bekijk volledige case

Vraag direct offerte op

  • Sleep bestanden hierheen of

-