Menu

Russische vertalingen abracadabra? Dacht het njet!

Russische vertalingen abracadabra? Dacht het njet!

Daar zit je dan in de Moskouse banja, zwetend tussen een stel nors kijkende kale Russki terwijl je met een gedroogd takkenbosje een paar flinke klappen op je rug krijgt van een baboesjka. In Eastern Promises zag Viggo Mortensen er toch een stuk cooler uit toen hij, slechts gehuld in een handdoekje, zakendeed met schimmige Russische figuren. Na deze mislukte zweetsessie weet je het zeker: volgende keer ga je gewoon met betrouwbare Russische vertalingen van je boek, website of reclamecampagne op zak richting het grootste land ter wereld.

Ontvang binnen 2 uur een offerte
Snel en zorgvuldig bij spoedklussen
Xhosa, Mandarijn of Fries: alle talen!
Eerlijk tarief en geen onverwachte kosten
Vertalen met respect voor de boodschap

De Russische Ziel

Nederlanders krijgen al snel de rillingen als ze denken aan komrad Rusland: -50 ℃ in het verre Siberië, dronken Russen die in een Turkse all-inclusive het buffet voor je neus leegkapen, hoogblonde importbruidjes en bizarre dashcam-filmpjes op Dumpert . Maar wacht - Rusland is óók het land van de Hermitage met haar oneindige kunstcollectie, de mooiste literatuur en muziek (Poesjkin! Sjostakovitsj! Tsjechov!), de prachtige dansvoorstellingen van de Ballets Russes en… huzarensalade.

Vertrouwd door

Direct een offerte aanvragen?

Meer dan 327 opdrachtgevers gingen u voor!

Bel ons op 020 261 3886 of start hiernaast

Bel ons op 020 261 3886 of start hieronder

Offerte aanvragen

Binnen twee uur

Wat zeggen onze klanten?

We zijn trots op de merken waar wij voor mogen werken. Lees hieronder wat onze klanten van de samenwerking vinden!

‘Jullie hebben superwerk geleverd! Dit zijn altijd lastige teksten qua woordgebruik en vooral tone of voice. Ik ben er heel blij mee!’

Malu Knippenberg Brand Manager, Moët Hennessy

‘Working with Het Vertaalcollectief over a two year period has been a pleasure. They're quick, trustworthy and able to bring content to a next level. We relied on them for numerous occasions e.g. speeches, books and website. I would definitely recommend them.’

Loes Wijnstekers Head of Communications Amsterdam ART

‘Complimenten voor dit grondige werk! Ben onder de indruk. Mooi hoor hoe het collectief in een aantal jaar enorm is gegroeid in kwaliteit. Ook namens de redactie dank!’

Wim Amels Coordinator fonds- en sponsorwerving VPRO

Waarom naar het Russisch vertalen?

Het Russisch heeft met haar mysterieuze азбука (alfabet) en gorgelklanken meer dan 150 miljoen moedertaalsprekers. Het is de zevende meest gebruikte taal in de EU en de achtste in de wereld. Het Russisch is een Slavische taal en lijkt in weinig op Germaanse talen als het Nederlands (afgezien van een paar leuke leenwoorden als ‘pierewaaien’ en ‘doerak’). Niet alleen het tot de verbeelding sprekende Cyrillisch alfabet maakt het lastig om Russisch te vertalen naar het Nederlands (en andersom). Ook de zes(!) naamvallen, ingewikkelde werkwoordsvormen en ontelbare dialecten zorgen voor flink wat frustratie en zweetdruppeltjes bij het maken van een Russische vertaling.

Piet, Pietje of Pietermans?

Bij het maken van een Russische vertaling heb je ook nog eens te maken met 1001 koosnaampjes en taalregisters, iets waar de Russen zelf erg trots op zijn (en wij nuchtere kaaskoppen niet echt warm van worden). Zo zal jonge pionier Sergej op school #212 in Vladivostok juf Ivanovna nooit aanspreken met ‘jij’ of – erger nog – haar voornaam, Irina! Onze vertalers houden in hun Russische vertalingen rekening met al deze taalkeuzes en sociaal gevoelige kwesties, zodat jij straks geen flater slaat in het land van de borsjtsj en bliny!

контакт

Zweten in de sauna met drie woorden Russisch paraat ook niet jouw kopje chai? Klop dan bij hét vertaalbureau van Amsterdam aan, onze Russofielen helpen je graag aan een Russische vertaling waarmee je voor de dag kunt komen! Neem contact met ons op en vraag direct een offerte aan. Wodka!

Direct een offerte aanvragen?

Meer dan 327 opdrachtgevers gingen u voor!

Bel ons op 020 261 3886 of start hiernaast

Bel ons op 020 261 3886 of start hieronder

Offerte aanvragen

Binnen twee uur

Het dreamteam

Door de opkomst van nieuwe media is het gebruik van treffende taal nóg belangrijker geworden. En de creatieve industrie, zo concludeerden wij in 2011, kon bij die treffende taal wel wat hulp gebruiken.

In 2011 werd Het Vertaalcollectief opgericht: een vertaalbureau speciaal voor de creatieve industrie. Inmiddels weten ook veel andere sectoren de weg naar Het Vertaalcollectief te vinden. En heeft onze start-up zich ontwikkeld tot een gevestigd, allround tekstbureau.

Rosy

Rosy is medeoprichter van Het Vertaalcollectief en is als senior projectmanager verantwoordelijk voor het plannen en coördineren van de vertaalprocessen.

Favoriete woord: knäckebröd

Miles

Miles is medeoprichter van Het Vertaalcollectief en het derde paar ogen voor alle Engelse teksten en is al sinds jaar en dag sterk betrokken bij het culturele leven in Amsterdam en daarbuiten.

Favoriete woord: hamburgertent


Bekijk het hele team

WeTransfer – Vertalen website en content

Voor WeTransfer stelden we een team samen van vertalers en redacteurs voor het vertalen van diverse online content in de talen Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Frans, Spaans, Portugees, Turks, Deens, Noors, Zweeds en Russisch. We Transfer vroeg om kwaliteit: het moet lijken alsof je geïnformeerd wordt door iemand uit je eigen land.

Na een bezoek bij WeTransfer en overleg met diverse betrokkenen zorgden we dat de wensen duidelijk waren en dat we de filosofie van WeTransfer helder voor ogen hadden. Vervolgens hebben we een team van ervaren, creatieve vertalers samengesteld.

Er was doorlopende communicatie met de opdrachtgever, we dachten mee over de strategie en deden uiteraard het projectmanagement.

De samenwerking met WeTransfer loopt nog steeds, met een efficiënte werkflow, prettig contact, mooie vertalingen en een goede structuur. Het doel: zo min mogelijk onnodige effort, maximale resultaten en plezier


Bekijk volledige case

Vraag direct offerte op

  • Sleep bestanden hierheen of

-