Vertaalbureau Italiaans

Vertaalbureau Italiaans

Denk je aan Italië, dan denk je aan watertandend lekkere pasta, architectonische hoogstandjes en natuurlijk je eerste vakantieliefde op de Toscaanse camping. En hoewel Italië een populair vakantieland is onder Nederlanders, spreken de meesten van ons die prachtige Italiaanse taal niet. Ja, op vakantie zeggen we netjes ‘un espresso, per favore’, maar daar blijft het bij. Voor een Italiaanse vertaling is het dus verstandig een professional in te huren. Houd jij het maar bij het bestellen van je pizza of pasta, dan vertalen wij jouw teksten wel naar het Italiaans.

Ontvang binnen 2 uur een offerte

Snel en zorgvuldig bij spoedklussen

Xhosa, Mandarijn of Fries: alle talen!

Eerlijk tarief en geen onverwachte kosten

Vertalen met respect voor de boodschap

Wegdromen in Italië

Nederlanders houden van Italië. Ze gaan er graag op vakantie of reizen er zelfs naartoe om te trouwen met de liefde van hun leven. Mooie herinneringen worden overal gemaakt, in schattige dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan, tot aan de sfeervolle stranden waar de mannen nog kleinere broekjes aanhebben dan de vrouwen.

Het Italiaans wordt door 68 miljoen mensen wereldwijd gesproken, waarvan 65 miljoen mensen Italiaans als moedertaal hebben. Hiervan komen 59 miljoen uit Italië zelf. Wist je dat Italiaanse woorden bijna altijd eindigen op een klinker? En het alfabet bestaat maar uit 21 letters omdat de J, K, W, X en Y ontbreken. In het Nederlands kennen we wel een aantal Italiaanse leenwoorden. Wat dacht je van opera, bankroet (van ‘banca rotta’), replica, piano… en zo is het wel weer basta. Het Italiaans is een Romaanse taal en heeft daardoor een andere opbouw dan Germaanse talen zoals Nederlands en Engels. Het is daarom veel lastiger om teksten naar of van het Italiaans te vertalen. Een professionele Italiaanse vertaling kun je dus beter overlaten aan een creatieve en native Italiaanse vertaler.

Direct een offerte aanvragen?

Meer dan 327 opdrachtgevers gingen je voor!

Bel ons op +31 20 261 3886 of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen →

Binnen twee uur antwoord!

Wij stoppen evenveel liefde in onze vertalingen als Italianen in hun pizza’s

Het Vertaalcollectief is een Amsterdams vertaalbureau met de hoogste kwaliteit creatieve Italiaanse vertalingen: zoals la mamma ze vroeger maakte dus! Wij houden rekening met de verschillende taalregio’s, daar de dialecten sterk verschillen van het standaard Italiaans. Zo wordt jouw boodschap goed begrepen bij de doelgroep. Non c’è problema!

Sudare sette camicie

Oftewel: keihard werken. Dat doen wij graag om te zorgen dat jij de perfecte Italiaanse vertaling krijgt. Natuurlijk onder het genot van de beste Italiaanse koffie. Neem contact met ons op en ontvang binnen twee uur een offerte. A presto!