Het HEM

Het HEM

In de voormalige munitiefabriek op het Hembrugterrein draait alles om kunst. Van beeldende kunst, dans en muziek tot film, licht en geluid: iedere vorm van kunst is hier welkom. Kunstenaars krijgen de kans om experimentele werken te maken met aandacht voor inclusiviteit, diversiteit, duurzaamheid en innovatie. Het HEM is een levendige ontmoetingsplaats waar je, naast het ervaren van kunst, ook kunt eten, drinken en slapen.

Vertalen is een kunst

Ieder kwartaal brengt Het HEM een nieuw ‘Chapter’ uit, een thema waarbij er steeds nieuwe makers centraal staan. Deze makers zijn vrij om aan de hand van hun eigen persoonlijke verhalen en interesses het programma naar eigen inzicht vorm te geven. Zo zijn de kunstwerken in Het HEM altijd vernieuwend en divers. En daarmee het vertaalwerk uiteraard ook. Expositieteksten, essays en zelfs Queer Erotica zijn voorbeelden van vertalingen die Het Vertaalcollectief voor Het HEM heeft verzorgd.

De kleine lettertjes

Naast dat het een creatief bolwerk is, is Het HEM natuurlijk ook een zakelijke onderneming. We vertaalden documenten als arbeidsovereenkomsten, arbeidsvoorwaarden, algemene voorwaarden en de gedragsregels van het kunstmuseum. Wanneer er vertalingen van Het HEM binnenkomen, is het dus altijd weer een verrassing waar deze over zullen gaan.

Of het nu gaat om een stuk dat bijzondere Queer kunstenaars uitlicht, een essay over interpretatie en kunstbeleving of een zorgvuldig opgesteld contract: de vertalers van Het Vertaalcollectief draaien hun hand nergens voor om en zorgen dat al jouw creatieve teksten probleemloos vertaald worden.

Ook jouw creatieve tentoonstellingstekst laten vertalen? Klik hier om een gratis offerte aan te vragen.

Binnen 2 uur
een offerte op maat

Daag onze mensen achter de woorden uit

Vraag een vrijblijvende offerte aan of daag ons uit met jouw project. Onze mensen achter de woorden staan voor je klaar.

  • Snel en zorgvuldig bij spoedklussen
  • Xhosa, Mandarijn of Fries: alle talen!
  • Eerlijk tarief en geen onverwachte kosten