Fonds- en subsidieaanvraag vertalen

Fonds- en subsidieaanvraag vertalen

Zonder geld geen kunstproject. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je de juiste partijen kunt overtuigen om jouw project te financieren. Heb je hulp nodig bij een fondsaanvraag of subsidieaanvraag, bijvoorbeeld met een vertaling of redactie van jouw document? Het Vertaalcollectief is graag je redder in de nood.

Waar moet je aan denken bij het opstellen van een subsidieaanvraag?

VPRO, een van onze opdrachtgevers, maakte in 2008 het programma Metropolis. Hierin vertelden jonge verslaggevers uit ontwikkelde en ontwikkelende landen verhalen over hun dagelijks leven. Thema’s als gendergelijkheid, hygiëne, werk, gezondheid en onderwijs kwamen aan bod. Het format bleek een groot succes en werd naar diverse landen geëxporteerd. Toen in 2015 de financiering werd stopgezet, moest VPRO een nieuw financieel plan schrijven. Het Vertaalcollectief hielp VPRO met de Engelstalige redactie van dit belangrijke document. We werkten aan deze opdracht met twee redacteuren, die het plan twee keer grondig reviseerden. Met succes: in 2017 werd de nieuwe subsidie toegekend.

Hoe werkt het vertalen of redigeren van een fonds- of subsidieaanvraag?

Subsidiegevers en fondsen vinden het belangrijk dat de aanvraag op orde is. Deze moet helder, leesbaar en compleet zijn, en de aandacht vasthouden. Samen met onze opdrachtgevers zorgen we ervoor dat een subsidieaanvraag of bijvoorbeeld een aanmelding voor een filmfestival aantrekkelijk is en overtuigende taal gebruikt. Onze vertalers en redacteuren schrijven altijd met die doelgroep in het achterhoofd.

Kun jij wel een taalexpert gebruiken bij het aanvragen van een subsidie? Het Vertaalcollectief helpt je graag verder. Vraag hieronder een offerte op, of neem contact op om een gratis proefvertaling te ontvangen!

Direct een offerte aanvragen?

Meer dan 327 opdrachtgevers gingen je voor!

Bel ons op +31 20 261 3886 of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen →

Binnen twee uur antwoord!