Liedjes vertalen

Liedjes vertalen

Muziek is een universele taal, maar toch kun je een hoop missen als je de liedtekst niet verstaat. Waarschijnlijk heb je The Ketchup Song of Despacito al talloze keren meegezongen, maar weet je ook waar ze over gaan? Door jouw liedtekst te vertalen, raak je ook bij een anderstalig publiek de juiste snaar. Ben je op zoek naar een vertaling van een liedtekst of gedicht? Lees dan snel verder.

Het Vertaalcollectief geeft jouw liedje een groter bereik

Om een liedje goed te vertalen, moet een vertaler flink wat vaardigheden in huis hebben. De tekst van een muzieknummer bestaat uit losse bouwstenen die er samen een krachtig geheel van maken: melodie, ritme, metrum en rijm. De vertaler moet dit allemaal op elkaar afstemmen en tegelijkertijd de betekenis en het gevoel van het lied niet uit het oog verliezen. Een creatieve klus dus! Voor theater- en dansfestival SPRING mocht Het Vertaalcollectief een mooi vertaalproject verzorgen: de vertaling van een Franstalige poetryslam-video op muziek. Een project waarvan ons creatieve hart sneller gaat kloppen.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Wil je met jouw liedtekst een nieuw publiek bereiken? Zoek je een creatief vertaalbureau met ritmegevoel dat niet vies is van een ingewikkeld rijmschema hier en daar? Neem dan contact op met Het Vertaalcollectief!

Direct een offerte aanvragen?

Meer dan 327 opdrachtgevers gingen je voor!

Bel ons op +31 20 261 3886 of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen →

Binnen twee uur antwoord!