#inhetwildNieuws

Nederlanders op vakantie

By 6 juli 2022juli 13th, 2022No Comments

Het is bijna zomervakantie en dat betekent dat veel Nederlanders de caravan weer volstouwen en de auto instappen voor een welverdiende vakantie! Na uren te hebben vastgestaan in een bloedhete auto kom je dan ein-de-lijk aan op je bestemming. Wanneer de voortent stevig staat en de stoelen zijn uitgeklapt is het tijd voor een rondje over de camping. Al snel kom je erachter dat jullie bepaald niet de enige Nederlanders hier zijn. Als het gele nummerbord van de auto de nationaliteit nog niet weggaf dan waren het misschien de pakken hagelslag op tafel, het zomerjurkje dat je laatst in een winkel zag hangen, de cd van Hollandse meezingers op de radio of de luide aanwijzingen van Gerda (inclusief verwarrende armgebaren) naar Hans, die de caravan achteruit op de plek in de schaduw probeert te manoeuvreren.

Het lijkt doorgaans weinig uit te maken of je in een populaire badplaats bent of op de meest obscure vakantieplek die je kan bedenken. Feit blijft dat je bijna altijd Nederlanders tegenkomt in het buitenland. En hoewel de een ervan gruwelt, vindt de ander het juist gezellig.

Op de website ‘Dutchreview’ vonden wij het artikel ‘Dutch People on vacation starter pack’ waarin (met een knipoog) de grootste stereotypes van Nederlanders op vakantie worden beschreven. Zo kun jij jouw mede-Nederlanders in het buitenland nog makkelijker spotten. Handig als je ze wilt benaderen voor een praatje óf juist wilt ontwijken.