Het Zuidelijk Toneel

Het Zuidelijk Toneel

In de jaren 50, toen Nederland na de Tweede Wereldoorlog weer werd opgebouwd, werd in Noord-Brabant (Eindhoven om precies te zijn) een nieuw theatergezelschap opgericht: Stichting Brabants Toneel. Al snel veranderde de naam in Het Zuidelijk Toneel. Sinds 2010 is het gezelschap gevestigd in Tilburg en staan ze bekend om hun spraakmakende voorstellingen waarbij ze ook graag de dialoog aangaan met het publiek.

Casting ‘The Pass’
Wij vertaalden voor het Zuidelijk toneel het script van de voorstelling “Casting ‘The Pass’”. In deze voorstelling, geïnspireerd door de wereldwijde #Metoo beweging, doet een jonge acteur auditie voor zijn droomkans: topvoetballer in het theaterstuk ‘The Pass’. Hij wordt ontvangen in de keuken van de castingdirector waar hij, eenmaal binnen, langzaam wordt meegezogen in een manipulatieve wereld van macht en onderwerping. Waar rollen worden verwisseld, grenzen worden opgerekt en verlegd. Naast scriptvertalingen verzorgen wij ook Engelse vertalingen van PR-teksten rondom de verschillende voorstellingen.

Super, hartstikke fijn. Tekst is naar wens. Dankjewel weer.
– Effie Cardna, Het Zuidelijk Toneel

Het Vertaalcollectief is hét vertaalbureau voor de Nederlandse cultuursector. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

 

 

Binnen 2 uur
een offerte op maat

Daag onze mensen achter de woorden uit

Vraag een vrijblijvende offerte aan of daag ons uit met jouw project. Onze mensen achter de woorden staan voor je klaar.

  • Snel en zorgvuldig bij spoedklussen
  • Xhosa, Mandarijn of Fries: alle talen!
  • Eerlijk tarief en geen onverwachte kosten