Maritiem Museum

Maritiem Museum

Nederland is een waterland. Vroeger voeren we met grote, indrukwekkende schepen de hele wereld over. Tegenwoordig staan we vooral bekend om onze dijken, de deltawerken en de grootste haven van Europa: de haven van Rotterdam. Daar vlakbij, aan de Leuvehaven, vind je het Maritiem Museum Rotterdam. In dit museum ligt 600 jaar aan Nederlandse maritieme geschiedenis opgeslagen. De collectie van ruim 850.000 objecten maakt het een van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld. De diverse tentoonstellingen zijn ontzettend leerzaam en geschikt voor jong en oud.

Een tentoonstelling vertalen

Een van deze tentoonstellingen is de familietentoonstelling Zeemonsters. Het Vertaalcollectief vertaalde hiervoor verschillende teksten naar het Engels. We kregen de opdracht een vertaling te maken voor een interactief programma waarin kinderen onderzoek doen naar verschillende zeemonsters, zoals het monster van Loch Ness, zeemeerminnen, de Kraken en reuzekrabben.

Vertalen voor een jonge doelgroep

Omdat de tentoonstelling geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar moest de vertaler rekening houden met het taalgebruik. Dat moet simpel zijn, maar ook weer niet té kinderlijk. Het vertalen van teksten voor kinderen is een vak apart. Er zit nogal wat verschil tussen het taalniveau van een kind van 6 jaar of een kind van 12 jaar. Als vertaler moet je je hier dus goed in verdiepen. Het leuke aan het vertalen voor een jonger publiek is dat je vaak vrijer mag zijn in je vertalingen. De tekst hoeft niet altijd precies vertaald te worden; het is belangrijk dat het begrijpelijk, leerzaam en vooral leuk is. Voor onze vertalers zijn dit hele leuke, creatieve klussen waarbij ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten!

Ook jouw creatieve museumtekst laten vertalen? Klik hier om een gratis offerte aan te vragen.

Binnen 2 uur
een offerte op maat

Daag onze mensen achter de woorden uit

Vraag een vrijblijvende offerte aan of daag ons uit met jouw project. Onze mensen achter de woorden staan voor je klaar.

  • Snel en zorgvuldig bij spoedklussen
  • Xhosa, Mandarijn of Fries: alle talen!
  • Eerlijk tarief en geen onverwachte kosten