NieuwsWandelgangen

Daten in tijden van corona

By 20 maart 2020juli 21st, 2022No Comments

Het moge duidelijk zijn: de nieuwe situatie vraagt om meer creativiteit. Zo ondervindt ook onze opdrachtgever Inner Circle, want online daten ziet er toch nét even anders uit wanneer afspreken in een leuke bar geen optie meer is. Wat voor veranderingen ziet Lisanne Sanders, Growth Manager van Inner Circle (en onze buurvrouw in Capital C)? Wij belden met haar over thuiswerken, alternatieve online dateopties en liefde in tijden van corona.

Hoi Lisanne! Hoe is het daar? Heb je een goede thuiswerkplek?

Ja, ik heb een stabureau voor mezelf in elkaar geflanst. Werkt best prima! Ik stuur even een fotootje.

Ziet er goed uit, heel creatief. Wat vinden jij en je collega’s eigenlijk van het thuiswerken?
We moesten daar even onze draai in vinden, vooral met meetings. Laatst hadden we een brainstorm en dat ging eigenlijk best goed. Om iets meer verbonden te blijven door de dag heen hebben we afgesproken dat we onze camera zo veel mogelijk aanzetten. Ook hebben we iets meer regels aangebracht in het gebruik van Slack. Want Slack is heel leuk, maar als het om overleg en wat grotere dingen gaat, kun je beter e-mail gebruiken. Anders raakt het zo verdwaald in de bulk van berichten. We merken dus dat het nu wel handig is om wat richtlijnen te hebben in de communicatie.

Wat zijn voor jou de voordelen van het thuiswerken? Zit je in je pyjama te werken?
Haha! Nee, dat niet. Maar tot nu toe vind ik het wel heel fijn dat ik niet elke dag een aantal uren hoef te reizen. Ik merk ook dat ik meer slaap. Je hebt natuurlijk meer tijd en kunt op tijd naar bed gaan en op tijd opstaan. Het werken zelf heeft ook wel een bepaalde relaxte vibe, hoewel ik ook merk dat het een goede test is voor mijn zelfdiscipline. De kans dat je eerder begint en later stopt met werken dan normaal is aanwezig. Ik doe mijn best om gewoon mijn normale uren en ritme aan te houden.

Nu even over Inner Circle. Jullie hebben de events moeten cancelen. Hebben jullie daar iets anders voor bedacht of is dat helemaal stil komen te liggen?
Eerst hadden we nog het idee om events door te laten gaan, waarbij we natuurlijk wel rekening hielden met de nieuwe regelementen. Maar vrij kort daarna hebben we besloten om de zorg te dragen voor de gezondheid van onze leden. Wij vinden het onverantwoord om ze bij elkaar te brengen, ook omdat er op onze evenementen soms wel 150 deelnemers afkomen. De hele event-tak hebben we dus in ieder geval voorlopig stilgelegd.

Jullie moeten dus even omschakelen en nieuwe plannen bedenken. Hoe doen jullie dat?
We nemen nu onze tijd om events voor te bereiden voor de zomer. En we zijn aan het kijken hoe we een online event kunnen doen, iets virtueels. Verder zitten we midden in een rebranding, dus ook daar kunnen we meer strategische dingen klaarzetten.

Merk je dat de mensen nu ook meer op de Inner Circle-app zitten nu ze allemaal binnen moeten blijven?
Ja! We zien echt dat het online veel drukker is. Mensen sturen elkaar meer berichtjes. Voor Inner Circle is onze online aanwezigheid nu ook even omschakelen. Normaal willen wij graag mensen in het échte leven bij elkaar brengen. Dat is natuurlijk iets wat we nu juist níet willen benadrukken. Om daar wat slimmer mee om te gaan, schrijven we artikelen over hoe je dat kunt benaderen, en wat misschien leuke online dingen zijn om te doen.

Toen ik gisteren langs een paar leuke profielen scrollde, zat ik even later anderhalf uur lang te bellen met iemand die ik nog nooit in het echt had ontmoet.
Wat goed! Bellen of videobellen is nu helemaal geen gek idee. Ik zou zeggen: ga zo door!