Inspiratie

Dit zijn de 4 beste vertaalapps voor op je telefoon

By 22 februari 2021juli 19th, 2022No Comments

Het klinkt misschien raar, maar als vertaalbureau zijn wij groot fan van vertaalapps. Natuurlijk zijn onze vertalers altijd mensen (en geen robots), maar een vertaalapp kan je goed uit de brand helpen! Korte zinnetjes of losse woorden kun je handig met een vertaalapp opzoeken; je loopt nu eenmaal niet rond met een universeel woordenboek in je achterzak, maar een vertaalapp op je telefoon heb je altijd bij je. Onderweg of op vakantie kan een goede vertaling een hele uitkomst zijn. Natuurlijk mag je ons ook altijd bellen voor het vertalen van een woord of zin, maar we begrijpen dat dat niet altijd praktisch is. Welke vertaalapps vinden wij het beste? Wij zetten voor jou een aantal goede vertaalapps op een rijtje.

Dit zijn de 4 beste vertaalapps voor op je telefoon

Google Translate

Google Translate is de bekendste en meest gebruikte gratis vertaalapp. De app is overzichtelijk en heeft een groot aanbod aan talen:. je kunt kiezen uit maar liefst 108 verschillende talen om teksten te vertalen! Iemand een vertaling Chichewa of Hmong nodig? Google Translate bestaat al ruim 15 jaar, maar blijft zich ontwikkelen. Tot de mogelijkheden behoren  instant camera-vertaling, foto’s importeren, gesprekken voeren, handschrift vertalen en een taalgids. Met de instant camera-vertaling kun je de tekst in je omgeving direct vertalen door je camera te richten op de tekst; een foto importeren om te laten vertalen kan ook. Tweetalige gesprekken kunnen direct vertaald worden door inspreken en hebben een uitspreekfunctie bij de vertaling. In plaats van de tekst te typen kun je de tekst ook tekenen om vervolgens te laten vertalen. Je bouwt een persoonlijke taalgids op door een ster (favoriet) toe te voegen aan vertaalde woorden en zinnen. Kortom: opties genoeg bij de (door velen beschouwd als) beste vertaal app.

iTranslate

iTranslate is een vertaal- en woordenboekapp. Ook deze app is overzichtelijk en heeft een ruim aanbod aan beschikbare talen. De basisfuncties van de vertaalapp zijn gratis, maar dan heb je wel advertenties. Onder de basisfuncties valt het vertalen van en naar 100 talen. Gesproken vertalingen kunnen beluisterd worden in een mannelijke of vrouwelijke stem. De app bevat een woordenboek met synoniemen en verschillende betekenissen. Met de betaalde versie zie je geen advertenties meer en ontgrendel je coole extra functies. . Bijvoorbeeld de offline vertaalmodus, het gebruik van de camera om direct tekst in de omgeving te vertalen, gesprekken en vervoegingen in verschillende tijden. De vertaalapp is ook te gebruiken via smartwatches.

Microsoft Translator

Microsoft Translator is een gebruiksvriendelijke vertaalapp voor alle apparaten. De vertaalapp is gratis, overzichtelijk en heeft een aanbod van de meest voorkomende talen. Vertaling van tekst is in 70 talen beschikbaar voor zowel online als offline gebruik. Het is ook mogelijk om teksten te vertalen in foto’s of schermopnamen. Tweetalige gesprekken kunnen door middel van de spraakomzetting vertaald worden. De app heeft taal- en uitspraakgidsen die je helpen bij het leren van vertalingen en voor onmisbare zinnen in vreemde talen tijdens het reizen. Bij het vertalen van woorden krijg je ook alternatieve vertalingen en betekenissen te zien, zodat je zelf kunt kiezen voor de best passende vertaling. Voor offline gebruik kun je talen van te voren downloaden: zo kun je onderweg zonder internetverbinding vertalen.

Waygo

Waygo is een vertaalapp die gespecialiseerd is in Aziatische talen zoals Chinees, Japans en Koreaans. De app is gratis en makkelijk in gebruik. Voor het gebruik van deze vertaalapp is geen internetverbinding nodig:de app slaat automatisch alle talen offline op. De app heeft als extra functies ondersteuning bij uitspraak en vertalen via de camera. Bij het vertalen van gerechten wordt onder de vertaling een afbeelding van het gerechten weergegeven. Ideaal als je op vakantie in Azië kiest voor het restaurantje waar alleen locals komen en de menukaart bestaat uit een onontcijferbare brei van karakters!

Voor korte berichtjes of op vakantie zijn vertaalapps dus ideaal. Voor lange teksten, webshops of andere zakelijke teksten blijft het nog altijd verstandig om een professioneel vertaalbureau in te schakelen waar de vertalingen nog altijd in handen van echte mensen zijn. De toon van een tekst, jargon en veel figuurlijk taalgebruik wordt nog altijd niet opgemerkt door vertaalapps, hoe geavanceerd ze ook zijn. Dit heeft invloed op hoe jouw boodschap overkomt en kan dus grote gevolgen hebben. Het Vertaalcollectief is een Amsterdams vertaalbureau met de beste kwaliteit vertalingen. De vertalers bij Het Vertaalcollectief zijn echte mensen en geen robots, en kennen de taal en de cultuur uitstekend. Ook je creatieve tekst laten vertalen? Neem contact met ons op, we helpen je graag!