#inhetwildNieuws

Nederlandse filmklassiekers voor je paasweekend

By 8 april 2020juli 21st, 2022No Comments

Bij Pasen hoort een lekker ontbijtje, eitjes zoeken en genieten van een (voorzichtig) lentezonnetje: dingen die gelukkig allemaal prima te doen zijn vanaf thuis. Iets wat ook goed te doen is vanuit je eigen woonkamer, is films kijken! De filmindustrie dragen wij als creatief vertaalbureau een warm hart toe. Daarom hebben wij de leukste Nederlandse classics voor jou op een rijtje gezet. Dus kruip gezellig tegen je huisgenoot en/of kat aan en geniet van je paasweekend.

Gooische vrouwen (2011)

Mocht je nog nooit van de vier dames uit het Gooi hebben gehoord, dan heb je dit weekend de kans om dat in te halen. Gooische vrouwen gaat over vier Gooische vriendinnen wiens leven allesbehalve makkelijk verloopt. Wanneer alle vier hun levens een puinhoop lijken, besluiten ze halsoverkop op reis te gaan naar Frankrijk. Eenmaal daar beseffen ze hoe leuk hun vriendschap met elkaar eigenlijk is. Een film vol humor die je niet vaak genoeg gezien kan hebben.

Alles is familie (2012)

Ha, weer zo’n film met precies dezelfde cast als elke andere Nederlandse film! Maar geef toe: we houden er stiekem toch wel een beetje van. Alles is familie is een vervolg op Alles is liefde maar met een heel ander verhaal, meer een soort zusje dus, inclusief al het familiedrama dat daarbij komt kijken. Kortom: een echte paasweekendfamiliefilm.

Volle maan (2002)

Als je het over klassiekers hebt, kan Volle maan in dat rijtje niet ontbreken. In de film staan de levens van zeven schoolverlaters centraal die na hun schooltijd besluiten per zeilboot op zoek te gaan naar een geheime Full Moon Party. Een beslissing die hun levens stuk voor stuk zal veranderen. Wie zin heeft in een nostalgische zomerse 00’s film, zit met Volle maan helemaal goed.

Johan (2005)

Johan gaat over – je raadt het al – Johan, het elfde kind in een gezin van 11 zonen die allemaal de ambitie hebben voetballer te worden. Een voetbalfilm dus zou je denken, maar Johan wil iets anders: hij wil zingen. Wanneer hij verliefd wordt op een meisje dat zijn broer ook wel ziet zitten, worden de verschillen tussen hem en zijn broers alleen maar duidelijker. De perfecte film als je zin hebt even ongestoord in je eentje op de bank stiekem een traantje weg te pinken, want soms wil je met Pasen ook gewoon even alleen zijn.

Toevallig nog een filmscript liggen dat klaar is om de internationale markt te veroveren? Wij vertalen het met liefde! Vraag hier direct een offerte bij ons aan.