World Press Photo

World Press Photo

World Press Photo is een onafhankelijke non-profitorganisatie, opgericht in 1955 door de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten, die jaarlijks ’s werelds grootste en meest prestigieuze fotografiewedstrijd organiseert: de World Press Photo van het jaar. Na de wedstrijd worden alle foto’s bijeengebracht in een reizende expositie die jaarlijks door meer dan een miljoen mensen in veertig landen wordt bekeken. Deze prachtige foto’s worden vervolgens gebundeld in een boek dat in zes talen uitgegeven wordt.

Wij hebben al een aantal edities mogen meewerken aan de vertalingen van de frames bij de foto’s en de jaarboeken die World Press Photo elk jaar maakt van de prijswinnende foto’s. De frames bestaan uit een beschrijving van de foto, de naam van de fotograaf en de prijs die deze foto gewonnen heeft.

We vertalen voor World Press Photo vanuit het Engels naar het Nederlands, Duits, Frans, Italiaans en Spaans. Van de opdrachtgever hebben we duidelijke richtlijnen gekregen over de opmaak van de vertalingen. Dit zorgt voor een prettige samenwerking en schept heldere verwachtingen voor beide partijen.

Quote
“Ik wil jullie heel erg bedanken voor de goede samenwerking de afgelopen jaren en voor de recente feedbackuitwisseling.”

– Yi Wen Hsia
World Press Photo

Ben jij voor jouw expositie of project op zoek naar goede vertalers en correctoren? Het Vertaalcollectief helpt je graag! Klik hier om een gratis offerte aan te vragen.

Binnen 2 uur
een offerte op maat

Daag onze mensen achter de woorden uit

Vraag een vrijblijvende offerte aan of daag ons uit met jouw project. Onze mensen achter de woorden staan voor je klaar.

  • Snel en zorgvuldig bij spoedklussen
  • Xhosa, Mandarijn of Fries: alle talen!
  • Eerlijk tarief en geen onverwachte kosten