Quest

Quest

Altijd al willen weten hoe oud Super Mario is? En wat denken je huisdieren nu echt? Het tijdschrift Quest heeft een antwoord op al jouw brandende vragen. Hun doel is om wetenschap leuk en toegankelijk te maken. Quest noemt dat zelf ‘braintainment’. Wij vertalen hun boeiende teksten naar het Engels en verzorgen daarnaast ook de eindredactie van de Engelse nummers.

Het vertaalwerk

Het leuke aan deze vertalingen is dat de onderwerpen zeer uiteenlopen. Van spinnen tot beleggingstips en van muziek tot menselijke robots. Werkelijk elk onderwerp komt in het tijdschrift aan bod. Ook vertalen we de content voor de Engelstalige instagrampagina van Quest. Hierdoor weten onze vertalers op feestjes altijd interessante feitjes te vertellen. Wist je bijvoorbeeld dat de langste pizza ooit gemeten wel 1.930 meter was? En dat het voor het klimaat eigenlijk beter is om koud te douchen dan om kort te douchen? En om de vraag hierboven te beantwoorden: Super Mario werd geboren in 1981 en heette toen nog Jumpman! Toch een leuk feitje om achter de hand te hebben als je ooit wanhopig op zoek bent naar een gespreksonderwerp.

Werkwijze

Quest is een visueel tijdschrift met veel grote, kleurrijke afbeeldingen. We moeten dus zeker rekening houden met de opmaak. Het Engels is een wat meer uitgebreide taal dan het Nederlands en daarom kan het voorkomen dat de vertaalde teksten iets langer worden. Naast correcte vertalingen leveren we dus ook een passende lay-out en nette opmaak. Verder heeft Quest een duidelijke tone of voice. De toon is vrolijk en de taal laagdrempelig. Ze vermijden jargon en leggen veel termen uit, maar de tekst moet niet uitleggerig worden. De vertalers zijn vrij om zelf de koppen en tussenkopjes aan de passen. Hierin mogen woordspelingen, taalgrapjes en alliteraties gemaakt worden. Gelukkig heeft het Engels genoeg puns om uit te kiezen!

Ben jij op zoek naar goede vertalers en eindredacteurs? Het Vertaalcollectief staat voor je klaar! Klik hier om een gratis offerte aan te vragen.

Binnen 2 uur
een offerte op maat

Daag onze mensen achter de woorden uit

Vraag een vrijblijvende offerte aan of daag ons uit met jouw project. Onze mensen achter de woorden staan voor je klaar.

  • Snel en zorgvuldig bij spoedklussen
  • Xhosa, Mandarijn of Fries: alle talen!
  • Eerlijk tarief en geen onverwachte kosten